Hoppträning a long time ago...

Ok, jag VET att det inte ser bra ut. Men ni får tänka såhär: Jag hade bara haft henne i 3 månader och hon var mitt i sommmarbetet! Alltså ganska tung och seg ;)
 

Insperationsinlägg 4 - Shem

Det är många som har undrat vem Shem är. Ni som följt mig på min förra blogg vet. För han nämnde jag i nästan varje inlägg. Men på den här bloggen har jag bara nämt honom ett par gånger.
 
Shem var en B-ponny på 123 cm han var en kaspisk häst. Hans ras är ovanlig, det finns bara 82 st i Sverige. Det är som ett fullblod fast i B-ponnny storlek. Han var min medryttarhäst som jag red till försäljning. Medans jag letade häst, så red jag honom. Och jag visste att vi inte hade någon framtid eftersom att jag skulle bli för lång på honom innom ett år.
 
Allt började med att ridskoleponnyn jag tävlade i div 3 fick en senskada. Då så tyckte Maggan(shems ägare) att jag skulle provrida han. Och det gjorde jag, han bockade av mig xd Shem gick knappt att rida, man kunde inte galoppera på en volt, det var för jobbigt tyckte han. Det tog en långsida att svänga honom. Men av någon knäpp anledning så ville jag fortsätta och vi tävlade i div 3 utan ett ända fel!
 
Så jag ville rida honom ända tills jag blev för stor, eller tills han blev såld. Vi tävlade vecka efter vecka på LC/LD nivå och det kändes stadigt och bra. Men vi fick inga placeringar, men det gjorde inget ;) Jag hade honom hos mig i 3 veckor på sommarlovet utanför vårat hus på landet. DÅ blev han riktigt fin och vi åkte på ridläger. Dagen efter ridlägret skulle vi starta min och våran första LB. Det slutade med en 2:a plats, helt SJUKT!
 
Vi forstatte på LB nivå tills en tävling där allt blev fel. Vi hade anmält oss till en LB, Shem känndes fel och vägrade ut sig på typ 3:e hindret eller nåt. Jag tänkte: MEN VAD HÄNDER? Jag blev jätte deppad och vi började om från LD nivå igen. Dagen efter kom resultaten på tdb. Då stog det:
 
Resultat LA, 90 cm B-ponny:
Maya Shem ute.
 
VA!!!!!???? Jag hade tävlat en LA och det stog att det skulle vara en LB! LA var vi inte redo för, så det var därför han blev så osäker.
 
Lite dressyr ville jag ut på så att han skulle gå upp i pris, och för att testa ;) Det var bådas första dressyrtävling så vi var lite nervösa ;) Men dommaren verkade gilla små spinkponnysar och vi fick 61% Haha guuu vad lite säger ni kanske nu? För mig var det AS BRA för att han hade underhals, inte gick att svänga, eller inte kunde galoppera på en volt från början. Och nu fick vi 61% Det var grymt tyckte jag. Vi kom näst sist på den tävlingen, men för mig så vann vi.
 
 
 
Småning om, i början på vintern. Så blev det vingligt på tävling och vi fick ofta 4 fel. Så jag visste att min B-ponny tid var över. Jag var för lång. I mars så fick jag Dussan och då slutade jag rida honom helt :/ Men någon månad efter blev han utlånad av en liten kille i Enköping och där har han det bra! Shem var den hästen jag lärt mig mest på, helt klart. Dussan har jag lärt  mig MASSOR på, men Shem lärde mig mest ♥
 
FILM:http://www.youtube.com/watch?v=n2sMZox3-UQ&feature=channel&list=UL  Den gick inte att publicera ;)
Men på den här filmen ser man(eller iaf jag) att jag börjar bli lite lång och tung. Han blev seg och orkade int riktigt ..

Insperationsinlägg 3 - hästen vi nästan köpte

Som ni vet provred jag massvis med hästar innan ja hittade den rätta. Men det var en vi verkligen ville ha, men som inte gick igenom besiktningen, båda ggrna.
 
 
Classic hette han, Clasic Hill. En new forest valack född typ 04 eller ngt sånt. Han var brun och helt underbar att rida. Hade fått vinster och placeringar i dressyr och placeringar i hoppning. Vänta backa bandet, bättre i dressyr? Ja, faktiskt! För om man tänker såhär, jag är bättre på hoppning än dressyr. Så då behövde jag ju kke en rutinerad häst i dressyr. Så han passade mig bra.  
 
Vi besiktade honom och han hade tappat en sko nyligen. Så han var halt på det benet. Ok, tänkte vi. Så vi besiktade han en månad senare. Och då var han fortfarande halt på samma ben. Då trodde dom att han hade en inflamation. Så då hoppade vi av. Vi hittade DUCHESS! Världens underbaraste ponny :D
"Classe"
 

We heart it

Fotke – Google+love | TumblrTumblrcute, cutie, girl, horse - inspiring picture on Favim.comTumblr_m9kuayzif81re4amro1_500_large

Vart är vi påväg?!

Helt radom grej som jag ska berätta nu men aa.

När jag satt på bussen påväg till stallet idag så satt det två 8-åriga tjejer och höll på med sina iphones. Och jag höll på att dö! När jag var 8 fick jag min första mobil och det var mammas gamla knapp mobil som sög. Nu 4 år senare har 8-åringar iphones, inte ok ;)

Dagen har iaf varit chill. Har int så mkt att säga om den. Åkte som vanligt till stallet, men skrittade inte. För enligt veterinären så skulle hon stå -.- Och vet ni vad jag kom på? Att det var 2 veckor sen jag och dussan red ett ordentligt pass med skritt trav och galopp. Hemskt!

Ny video på G!
P.S Just nu saknar jag Shem. Enormt. Mycket.

Dom stämmer läskigt bra....

Insperationsinlägg 2 - när jag har väst

Detta är en väldigt omtalat ämne. Vissa har det hela tiden och vissa har deet aldrig. Jag är någonstans mitt emellan. 
Jag har det:
*När jag rider ut
*Så fort det är bommar jag ska jobba med
* När jag hoppar
*På hopptävling
*När det är terränghoppning
 
Tkr att det är ganska viktigt att ha det om man rider en het häst eller en unghäst. Och dessutom när man rider en ny häst. Själv är jag inte så bra att följa alla regler jag har, men jag försöker så gott jag kan ;)
Ungefär såhär ser min väst ut^^

Insperationsinlägg 1-min utrustning till Duchess

Vet inte om jag har mycket eller lite utrustning till min häst, men jag har väll ganska lite eftersom att jag inte har haft henne så länge.
 
TÄCKEN
Det har jag väldigt många av kan jag säga. Vi fick med kanske 13 täcken av förra ägaren. Och nu tänker ni: Ah, men då slipper hon ju köpa täcken iaf! Men så äre det INTE. Tror att jag har köpt/vunnit/fått sammanlagt 5 täcken. Så vi har en HEL del. Det jag använder mest är exemtäcket, det skulle hon inte klara sig utan. Men även vinter och regntäcke är ju väldigt bra att ha.
 
SCHABRAK
Det har jag faktiskt inte SÅ många av?! Men jag har 4 tävlingsschabrak och det är mitt röda, mitt schabrak med min klubbs logga, mitt vita med blå kant. Sen har jag "vardagsschabrak" som jag bara använder hemma. Har kanske 8 schabrak, men använder bara 5 kke? Schabrak och outfits är något jag ÄLSKAR. Men har man inte pengarna, så har man dom inte...
 
SADEL
Har faktiskt bara en sadel. Hoppsadel. Hade en allroundsadel som vi fick med men den passade inte enligt många. Så vi fick helt enkelt välja mellan en hopp eller dressyrsadel. Och hoppryttare som jag är kan ni ju gissa svaret. Vill verkligen ha en dressyrsadel för min sadel är SÅ INTE SKÖN ATT RIDA DRESSYR I! Men just nu har vi verkligen inte råd :/
 
TRÄNS
Har faktiskt 3 träns xd Så jag har många. Ett hackamore som jag rider med en gång i veckan vid skritt(fast duktig som jag är så glömde jag det i Wirsbo. Men jag ska få det hem skickat snart!). Sen har jag ett hoppträns som har pullargrimma och gummibett. Ist för lädertyglar så har jag gummityglar för att jag använder det så ofta så det blir jobbigt att putsa ;) Använder hopptränset vid uteritt oxå. Dressyrtränset har "diamantpannband" och låg nosgrimma. Ett lite finare träns.
Hennes gamla träns som vi inte använder längre ;O

Insperationsinlägg

Idag när jag var ute och red så ploppade det upp inlägg efter inlägg i mitt huvud! Så i några dagar framöver så kmr det att komma upp olika tidsinställda inlägg om både det ena och det andra. Men mest om hästar såklart!
Är riktigt glad över att min blogglust är tbx, för det senaste dagarna har jag tvingat mig till att skriva inlägg.
 
Hoppas att ni uppskattar inläggen :D
 
Puss!

Dött

Just nu känns bloggen lite nere, statestiken är låg och jag skriver om ingenting. Men eftersom att Dussan skrittas lite smått just nu så kan jag inte skriva om tävlingsresultat, träningar, ridpass eller annat skoj. Så jag behöver verkligen någon insperation. Vad vill just DU läsa om?

Saknar mer än någonsin att få träna, trävla eller bara rida ett ordentligt ridpass <3

Cirkus träning

Nu ska jag dra till årsta och ha cirkusträning. Vi har ju höstens föreställningar snart, så vi ska träna lite inför det :)
 
Har inte så mkt mer att säga.. Jo juste! Ska vara med Johanna efteråt, vi ska kke gå på fyrishov :D BÄÄÄÄÄST ska vi ha iaf. På kvällen åker jag upp till  stallet och skrittar Dussan. 
 
Ville bara SPY på min gamla design, så det får bli en liten tillfällig tills jag kmr på ngt!

Tävling

Idag var jag och kollade på en tävling eftersom att Dussan är under igångsättning. Det var faktiskt jätte kul att bara sitta och titta utan att tänka åh, ska jag kanske ta ut min häst snart och rida fram? Tog massa kort på dom jag kännde, höll i hästar och chillade i solen ;) 
 
Nej men det var mysigt och kul så det måste jag göra oftare :O
 
Efter tävlingen skrittade ut på Dussan i ca en timme. Rebecca, Dussans medryttare följde med för att se lite ridvägar. Trodde D skulle vara JÄTTE pigg. Men hon var as seg(?). Så det gick i snigel takt typ.. Aja, det blir nog bra det där! 
Sen vare USEK möte på Lagga och vi bestämmde int så mkt, men en del ;)
Lite bilder som jag tog från dagen^^

Noll uppdatering

Förlåt att uppdateringen är kass. Men jag har mina ursäkter ;) Som jag sa i ett tidigare inlägg så har jag 3 extra lektioner, vilket betyder att min klass får längre dagar. Så ibland har jag verkligen inte tid.

Igår tog vi av bandachet och såret såg bra ut. Pencelinen har hon oxå slutat få så idag får jag börja skritta :D SÅ glad att hon inte fick så länge. Nu har hon "bara" stått i ca en vecka. Men jag är iaf väldigt glad över att kunna rida igen. Har ju inte gjort det på länge ;)

Robinson

Är det bara jag som tkr att robinson är hemskt att titta på?
 
Dom svälter ju och tävlar, visst tävlandet kke  e kul. Men att dom typ svälter och gör ingenting typ. Nej inte kul.
Alla skriver typ: AHH INTE MISSA ROBINSON? Men asså nej, jag gilalr int det. Ok, vinnaren får massor med pengar, annars äre inte värt det tkr jag ;)
 
Iallafall hade vi våran musiklektion och vi spelade gitarr hela lektionen. Haha jag och Thilde var så jävla proffsiga så det finns inte ;O Nej men vi spelade satt nu har jag blåsor på händerna :s Annars var dagen ganska chill o så :) Efter skolan var jag på stan med några från min gamla skola, myys :D 
Försökte likna tröjan, men det gick ju sådär ;) Alla bilder var gryyyyymt oseriösta ;p

Svaaar

Fett grymt

Igentligen, tänk att jag och 13 andra har blivit handplockade av 64 sökande till drama profil. Jag trodde ALDRIG att jag skulle komma in. Man skulle ju helst kunna sjunga, spela bra teater och vara bra på ngt instrument. Och visst cirkus är ju teater, men spela instrument och sjunga kunde jag inte. No  way ;) Men ändå kom jag in :O Helt konstigt. Ni skulle sett hur förvånad jag såg ut när jag fick reda på det. Jag bara skrek av glädje ledsamhet och chock, mest chock. Glädje för att jag har alltid tyckt att det är kul med teater och sång och sånt, men jag blev oxå ledsen. Haha varför då undrar ni kanske?
 
Jo, för jag var ju tvungen att lämna mina allra bästa vänner och skaffa nya. Mina vänner i skolan betyder ALLT för mig, ALLT. Att inte se dom varje dag i skolan skulle bli en stor förändring för mig. Visste inte om jag hade gjort rätt val ett tag. Men trots allt är jag ju inte en blyg person som knappt pratar. Tvärtom! Det var bara att gå fram till en person, ställa nån random fråga och så förhoppningsvis ställer dom oxå nån ;) Så jag har hållt på och har fått massa vänner ist för en jätte bra. 
 
Sen har vi ju det där med själva profilen. Vi har ju 2 extra lektioner(drama och kör) = ca 2 timmar extra. Vilket blir ganska tufft. Jag slutar aldrig nåt med 2. Bara 3 och 4. Sad but true. Visste inte hur jag skulle klara det när jag såg vårat schema och mina kompisar frågade mig samma sak. Hur skulle jag klara av skolan(betygen), Dussan, kompisarna osv. Jag visste inte, ingen kom på någon lösning. Men för ngn dag sen så kom mamma på en deal. 
- Om du får ca 2 stallfria vardagar i veckan, en dag gör du läxorna, en dag är du med kompisar. Rebecca(Dussans framtida medryttare) tar Dussan  en dag. Och mamma tar en dag när hon kan stå. Det passade mig ganska bra och det blev en deal. 
 
Nu när Dussan står kan ju int Rebecca ta henne vilket betyder att jag bara har en stallfri dag för tillfället. Och det har funkat ändå, jag ska vara med kompisar 2 ggr denna vecka och det har funkat bra, jag har varit med dom utan att behöva stressa vilket är väldigt skönt. Så nu hopppas jag att det ska fortsätta såhär, alltså fett chill ;)
 
Det jag ville säga med det här inlägget är att om du verkligen vill göra aktiviteter trots att ditt schema suger, så försök komma på komprimisser, dealer eller liknade. För mig har det funkat super!

Bild på mina underbara vänner från min förra skola!
 

Vet inte

Vet verkligen inte vad jag ska skriva om när det ända jag gör i stallet är att prommenera. Hur kul äre att läsa om det typ 10 ggr på raken på en skala?

Så ni får JÄTTE gärna kommentera ngt ni skulle vilja läsa om. Kan vara om vad som helst! Nåt med hästar, min drama och musikal profil, U name it!


Saknar mina cheeeeys :OO Träffar ju dom imorgon innan spanskan :)

Känner mig duktig

Varknade typ kl 7 imorse, men jag hade ju sovmorgon till 09.25 så jag tänkte att jag kunde dra mig lite ;) Men så somnade jag och vaknade igen klockan nio?!!! Fick verkligen panik så det var snabbt på med kläderna, trycka i sig frukosten och cykla som en liten dåååååre till skolan. Såklart gick min cykel sönder typ :O Så jag fick springa sista biten -.-
 
Men där slutade min otur. Vi hade våran första drama lektion och det var ganska kul. Även fast vi int gjorde så mkt "drama saker". Det blir nog jätte kul det där^^ Sen sista timmen hade vi kör med 7:orna oxå. Och herregud, min röst pallade typ int :s Men det var as kul :D
 
Snart ska jag kanlla iväg till stallet och gå promenad med Dussan.
Btw, vet ni?! Imorgon träffar jag min gamla klass för dom har språk hos oss :D Så det blir jätte kuuuul :D
 

Promenix

Första riktiga skoldagen!

Idag vad det första riktiga lektionen. Det började med att vi hade sovmorgon till halv 11(!!!!) och då var det skolfoto. Hade satt på mig mina USA byxor U know? För jag VISSTE att jag skulle få sitta ner, jag är ju liksom kort i min klass ;) Men nej, nej jag fick STÅ. Jag bah: Va? Men, men va, jaha :( Så då såg man ju inte mina brallor :O 
 
Jaja hoppas jag såg okej ut iaf. Sen var jag typ med Linnea hela dagen och haha ja vi flumma xd Vi hade våran första musik lektion oxå, fast vi gjorde typ inget :P Nej nu ska jag fan sluta babbla om trååk skola ;)
 
När skolan var slut(vi fick sluta 10 min tidigare) så kom jag på att dom på min gamla skola slutade snart. Så jag och min kompis cyklade till min gamla skola och där stog dom :D Blev verkligen JÄTTE glad över att se alla igen och nu får jag ångest över att jag bytte... Haha dom bah: BYT TILLBAKA!!!!! Aja, vi får se hur det blir, jag träffar ju alla på fredag när som har musik på min skola :D
Bild från klassresan i våras :)

Skolfoto

Idag äre skolfoto och jag kan ju itn säga att jag kmr se så speciellt vackor ut xd
Ser typ ut som en död anka när jag ler, men aja jag överlever nog ;O
Efter skolan ska jag kke vara med nån kompis och sen på kvällen åker jag upp till stallet för att ta hand om min lille plutt <3

Ska gå promenad i ca 30 min och sen ta hand om henne såklart :D Snart ska jag iaf gå till Mirja och vara med henne en stund innan skolan, fett chill :O

Uppdatering

Johanna och jag åkte till Dussan vid  11 men stannade till på donken och delade på en glaas först ;)
När vi kom upp till stallet så mockade vi, fixade mat och putsade. Vi hade ju all tid i världen för vi skulle ju inte rida. Dock så såg jag att bandachet hade åkt av vid såret -.- 
 
Vi gick även med henne på asfalt i 30 min. Ska nog göra det nästan varje dag. Det e bra för henne. 
Travade även med henne för att se om hon var halt. Och det var hon, jätte halt. Så ingen ridning på ett långt tag... Kollade tempen som var helt ok. Men eftersom att hon är mer halt nu än förut så kom veterinären och sprutade penselin. Han satte även på bandachet så nu borde det ju SITTA!
Haha random bild ;)
 
 

Träffa Johanna

Ringde Johanna nyss och frågade om vi kunde hitta på ngt. Emma G
svarade int MEN EMMA OM DU SER DETTA SÅ RING IFALL DU VILL VARA MED OSS ;D

Jag och Johanna har iaf JÄTTE mkt att snacka om, jag har börjat i ny skola och vi har int setts på länge. Vi ska pyssla om Dussan och sen får vi se vad som händer ;)

Asså jag har ngt problem när ngn tar upp en kamera, jag KAN INTE va serriöst xd

Fett fluuuuuuuuumm

Asså gud, jag och Linnea igår...

Vi chattade i kke 2-3 timmar med bara flumm xd Nu är hon iaf min gurrrrrkaaaaaahhhhhhh! Hahaha nej men jag blev lite depp att jag var tvungen att va barnvakt igår åt min bror. För det var typ en fest eller ngt på nån lekplats och massa i min gamla klass var där :/ Aja träffar ju dom nästa fredahhh.

Aa, ni hör ju att jag fortfarande e lite flumm sen igår. Men aa.
Igår tog vi in Dussan och bytte bandach(stavning? :p). Det såg mkt bättre ut och hon var bara liiite stel i höger bak i traven. Annars markera hon inget :D

Så jag KANSKE kan börja skritta igång henne om en vecka eller nåt. Men vi får se. Mamma tkr nästan att vi ska polisanmäla skadan eftersom att både hon och hennes hagkompis hade skarsår långt låbgt upp på benen. Och NEJ man ser klart och tydligt att det inte var en spark!

Cirkus makes me happy

Tävlingsmänniska

Jag är en tävlingsmänniska. HELT klart. Men det är inget jag skäms för. Ok, jag blir såklart lite besviken om det inte går bra. 
 
Men att vara tävlingsmänniska är en stor fördel i omhoppningen. Och många förknippar tävlingsmänniskor i omhoppningen= slarviga vägar och flängrider. Och så behöver det ju alltid vara. För visst ser man fläng och slarv hos vissa i omhoppningarna. Fast det behöver ju int vara alla. 
 
Såg en tjej i Kungsör och hon ville verkligen vinna, men hon red bra omhoppningssvängar utan att det såg flängigt ut. Hon hade den där "fight blicken" som man ser på folk som tänker 
 
- Nu jävlar ska jag ta det här!
 
Och vet ni vad? Hon vann!
 
Såklart så ska man ju inte ta värsta svängarna om det är första LCn eller på en häst som lätt stannar. Men känner man att jag e taggad hästen hoppar och jag har ridit LC typ 16 ggr, så ta chansen! 

Tävlingsmänniska

Jag är en tävlingsmänniska. HELT klart. Men det är inget jag skäms för. Ok, jag blir såklart lite besviken om det inte går bra. 
 
Men att vara tävlingsmänniska är en stor fördel i omhoppningen. Och många förknippar tävlingsmänniskor i omhoppningen= slarviga vägar och flängrider. Och så behöver det ju alltid vara. För visst ser man fläng och slarv hos vissa i omhoppningarna. Fast det behöver ju int vara alla. 
 
Såg en tjej i Kungsör och hon ville verkligen vinna, men hon red bra omhoppningssvängar utan att det såg flängigt ut. Hon hade den där "fight blicken" som man ser på folk som tänker 
 
- Nu jävlar ska jag ta det här!
 
Och vet ni vad? Hon vann!
 
Såklart så ska man ju inte ta värsta svängarna om det är första LCn eller på en häst som lätt stannar. Men känner man att jag e taggad hästen hoppar och jag har ridit LC typ 16 ggr, så ta chansen! 

Sleepover

Efter stallet så ville jag bara GLÖMMA hennes skada. Ville inte bli påmind av den. Därför så sov Emma O hos mig i natt. Vi hade det fett myys :3
 
 
Vi snackade om allt möjligt. Haha heeeemlisar, driver ;) Veterinären kom iaf igår och det var oklart hur länge hon skulle stå, jag bah: Tack för svaret -.- Men vi ska hålla koll och se när hon blir bra igen :)
Nu ska jag bara chilla fram till kl 2 för då åker jag och min familj och kollar på MSV B och A klassen i tierp. U know den tävlingen jag skulle vart med i(fast jag skulle ju tävlat LBoch int MSV).

Dampaaaaaaar x2

När jag tog in Dussan hade hon ett jätte stort sår och ett ännu större sparksår.
 
Det verkar som att Dussan och Filippa har haft latjolajban i hagen :o Hon markerade i traven=första regionala tävlingen inställd -.- Veterinären kmr snart och då får vi se om hon får stå en, två eller kke 3 veckor. Men nu ska jag int dra några slutsater!

Dampaaaaaaar

Serriöst vårat schema SUGER! Och jag vet verkligen inte vad jag ska göra.
Jag menar, det tidigaste vi slutar är 15.05 -.- Och det senaste är tio i 4. Och vi har 2 håltimmar(men vi får int lämna skolan endå?!) och en sovmorgen. Jag skulle lätt sluta tidigare än börja sent. Vill byta tbx till min gamla, PUNKT!
 
Smsade Emma och frågade typ vad jag skulle göra. Hon ringde och sa:
 
-Ge det en vecka, om du inte klarar det, så byt tbx. 
För på min gamla skola slutar fom 13.50 3 dagar i veckan LYXXX. Det skulle passa mig perfa. Inga sovmorgonar, jag är ju morgon pigg?
 
ÅHHHHHHHHH DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag just nu^^
 

Ok, nu är det roliga slut...

Sommarlovet är slut. Så nu kan skolan, tv-programmen, tävlingarna, hösten och allt det börja. 
Skönt att jag redan känner några i min klass ;) Annars skulle jag nog stå där lite forever alone xd 
Kör på vinröd outfit idag! 
 
 

Barbacka

Red barbacka idag för ja, varför inte? Det var typ 2 veckor sen :o 
Det var as mys att rida för det var solnedgång, love <3 
 
Var ju tänkt att jag skulle rida ut, men fick inget sällskap, så jag körde lite kondition runt hagen och så red jag lite dressyr på banan. Lite blandat alltså ;)
 
Men något väldigt läskigt som hände var att precis när jag skulle börja galoppera runt hagen så kom det en liten shettishingst skulle jag tro att det var.  Dussan fick verkligen panik typ och tvärvände och skena iväg åt andra hållet(?!). Självklart var jag inte med på det så jag höll ju på att trilla av där ett tag :O Men efter ett tag hittade jag balansen igen och stoppade henne. Så det gick bra. Det var verkligen konstigt att hon drog åt andra hållet och inte MOT hingsten?? Jaja, vissa saker får man aldrig svar på helt enkelt!
 
Hare fett bra!!
Min över coola pöwnieä!
 
Shiiiit skola imrogon palla gå upp 7 .....

Tack så mkt!

Måste säga tack till alla jätte gulliga kommentarer. Vet att alla bloggläsare för höra det från ALLA bloggare. Men jag måste säga att jag älskar er och era fina kommentarer gör verkligen mina dagar :D Så ni är bäst, ok ;)
 
Vid 1 idag så träffade jag Malin vid stationen och vi vandrade mot stan. Jisses vad folk det var på stan. Kännde väldigt många där och det blev några hälsningar. Träffade bla några som ska börja i min klass, alltid kul :)
 
Igentligen behövde jag inget speciellt sådär, men jag hittade en silver ring som var ett kors. Malin köpte ett likadant, fast i guld. Måste verkligen skaffa MER ringar, har dåligt med det :O Sen köpte båda vinrött nagelack. Ska ha vinröd tröja på skolstarten, så man måste ju matcha lite ;) Det har ju blivit så himla inne med vinrött, snygg färg faktiskt. Lite höstig färg sådär :P 
 
Malin och jag satte oss på subway och åt våran andra lunch för dagen. Haha varken jag eller Malin åt någon speciellt bra lunch, så det fick bli en sub macka ;D Vi satt och snacka lite allmänt och ja det var kul :p Vid 4 så lämnade vi staden och åkte hem. Men vi ses imorgon och om 2 veckor, satt vi ses ju snart!
Malin står längst till höger och mig ser ni ju ;)
 
 

Ta mig tillbaka!

Alla bilder är tagna av Emma med hennes IPhone
Asså GUD vad kul det var i Öregund och på Gräsö. ÅHHHHHHHF

Tragisgt :O

Herregud, REDAN sista sommarlovsdagen?! 
 
Men vi fick ju nyss sommarlov.... Jaja tur att jag ska börja i en superbra ny skola med ny klass och allt. Profil blir nog kul det ;) Kmr ju gå 9-1 dom två första dagara så det blir chill :P
Sista dagen ska spenderas med Malin och lite med Emma och Johanna såklart ;O Vi ska gå på stan , får se om jag hittar ngt. 
 
Ikväll så blir det nog en uteritt eller ngt. Det är ju så himla fint väder just nu! Måste ju passa på :D
 
Imorgon blire hoppträning för Lisa med bla Malin :) Måste verkligen träna inför första regionala tävlingen. Men det blir säkert bra. Och om två veckor ska jag till Bällinge och kolla på ett meeting, inte tävla bara kolla. Fett skönt igentligen. Ska hejja på Maja(som tävlar för min klubb) och Malin oxå. 
Haha första lokala tävlingen ^^

Jag är med och tävlar

Medryttare

Idag kom Dussans "framtida" medryttare och testade att rida henne! Rebecca heter hon. 
 
Först åkte vi buss dit och jag visade vart allt fans o så. Sen tog vi in Duss och pysslade om henne. Hon red dressyr på banan och jag tyckte att det såg bra ut :) Rebecca var jätte bra på skänkelvikning och det är både jag och Dussan dåliga på. Så det var jätte skönt att ngn som var bra på det rider henne nu. 
 
Ibland såg det rikigt bra på och jag tkr att det gick SUPER för att vara första gången. Jag hoppade oxå upp för att visa lite hur man ska göra och sådär ;) Men när jag får mitt schema så ska vi bestämma vilken/vilka dagar hon ska rida. Rebecca ska följa med en till gång och rida ut, så ja det blir nog bra.
 
Är så himla glad att jag hittade en medryttare så snabbt!

Medrr

 

Medrry

 

Feber

JA gud vad roligt, jag får en medalj för det :D

Nae int direkt. Fick ställa in med Mickaela och vila ist. Hatar att vila! För mig måste det hända saker hela tiden. Annars blir det så stilla xd

Ska vila nu till kl 4 och då så får jag dra ner till stallet och Rebecca följer med.
Och vet ni vad jag gjorde imorse, innan jag visste att jag hade feber? Jag sprang. Joggade, sprang och gick lite. Tänkte lite som om jag värmde upp en häst. Först går man lite, sen joggar man igång, ökar och minskar. Det funkade för människor oxå, satt det ska jag fortsätta med! Sprang en runda på kke en km. För man måste ju börja ngn stans.

Kmr ihåg i våras, då höll jag på med joggandet ganska mkt och så. På sommaren blev jag väl lite lat för att fortsätta ;) Men nästa gång ska jag väl springa l.5 km och sen öka och öka.

Saknar <3

Rosetter

Säg att jag kom 2:a på en tävling. Då är det självklart att man vinner en rosett, sen är resten annorlunda. Men just rosetten är typ prio 1!
 
Förut var det viktigaste rosetten för mig. Det var en stolthet att kunna sätta upp den på väggen och visa alla andra. Det gjorde jag direkt efter en tävling. Så var det bara. 
 
Men nu det senaste året har dom legat på mitt skrivbord i några dagar/veckor. Sen så frågar mamma om jag inte ska sätta upp den. Så nu har den inte blivit så viktig längre. Den liksom bara hänger där nu. Jag säger inte att det är tråkigt att tävla nu som det var förut. Det är bara att jag fokuserar mer på ritten, känslan och resultatet än på rosetten.
 
Haha en gång höll jag nästan på att glömma en rosett på en tävling. Så dom är faktiskt inte så viktiga längre ;)

BÄÄÄSTA!

Idag har jag ju varit på Gräsö och i Öregrund och det var SÅÅ mysigt. Jag gjorde en video förut och den kmr väll upp när jag har slut på blogg ideér. 
 
Men just nu så bubblar det av dom! 
 
Ngt som är skönt är att min dator är tillbaka. Och sen så har jag skaffat kik :D För min sms har typ slutat att funka, så det fick bli kik som alla har ist ;) Nu har jag iaf planerat min vecka. Asså jag har typ problem för jag MÅSTE typ veta hur mina veckor ska se ut, annars får jag P A N I K !
 
Imorgon ska jag vara med Mikaela som jag int varit med sen midsommar :OOO så vi har en del att snacka om. Vi ska väl int göra så mkt mer än just det ;) Och efter det så ska en tjej åka med mig till stallet och kolla lite, förhoppningsvis rida lite på Dussan osv. För hon ska kanske bli medryttare. 
 
På onsdag ska jag träffa Malin :) En tjej på ridlägret. Hade ju varir kul om alla andra henkade. Men nu blire bara vi 2 as kul :D Vi ska gå på stan. Sen så blire ju stallet.
 
Sen har vi ju skolstarten ... Vene om jag ska skratta eller gråta. Men de fösta två dagarna blir väl rätt chill. Och det bästa av allt jag börjar 9 och slutar 1 :'D Då kan man vara i stallet dagen lång :) 
 
Sist men inte minst fredag. Då ska alla 6:or på utflyckt till ngn park och sen hem C: Så då drar jag dirket till stallet och fixar Dussan inför REGIONALA tävlingen i Tierp. Jag hade fel, Bälinge var veckan efter, så jag ska tävla båda dagarna och sen bara kolla och hejja på Bällinge. 
 
Lördag tävla LB i Tierp på reg nivå :OO
 
Söndag samma sak^^ 
 
SÅ nu vet ni det!

@the boat

Har tyvärr int bloggar på länge för min dator gick sönder... Men nu så fick jag låna Johannas IPhone.

Om jag inte har berättat så åkte jag, mina troll(Emma och Johanna) o Felicia i Öregrund. Vi hare FETT myyyyys!!! När vi kom hit så gick vi runt lite och kollade runt. Sen käkade vi pizza på resturang och nu sitter vi på en båt till Gräsö! Nu är vi snart framme så vi ses!!!!

Gröna lund

Idag åker jag och Emma till grönan. FETT kul! Vi ska åka allt!!
 
Förresten! Mamma ringde och pratade med Liza, som Malin tränar för och nästa torsdag så ska jag testa och träna för henne. Är verkligen desperat då jag inte har tränat regelbundet sen i maj/april typ.. Jag ska vara ärlig. Jag hade aldrig hoppat en LB bana innan första LB starten. Det är inte bra. Därför behöver jag en tränare NU. Det går bättre än någonsin just nu! 2 segrar på raken liksom ;) Nej men jag ska testa 4 olika tränare nu veckorna framöver. 
Mamma är så proffig så hon fotar åt fel håll :3

HästHbad

Åh vad kul det var <3

Min ridning då och nu

Satt och kollade på lite bilder från 2011 och nu. Jisses vilken skillnad. Dels har det ju blivit lättare när jag har växt 20 cm, men asså HUR RED JAG?!
kolla händerna, hästen, allt! Tur att man förendras
Såhär ser det ut nu. Långt ifrån perfekt, men det är en bit på vägen.. hoppas jag.
Från typ 40 cm till 90 cm ;O

USA

Har varit på IKEA med mamma och sjoppat lite inredningssaker till mitt rum. Ska faktiskt göra om det lite för jag tkr att rosa och lila har blivit lite.... tjejigt? Iaf för mig, satt jag ska göra om det. Lite USA aktigt. 
 
Sängen ska ha vita lakan och täcken, men ha en blå och röd kudde. Sen så ska jag ha en stor vit, blå och röd tavelram med massor med olika bilder i. Till slut ska jag ha en USA filt på min säng.
 
Jag tror det bli jätte bra! Det ända som blir fail är att jag just nu har ljus lila väggar... Men jag ska önska mig en "om målning" i julklapp. Väggarna kmr ju såklart bli vita då. Men allt detta kan ta lite tid. Fast i slutet blir det nog SUPER!

Svaren på frågestunden!

PANIK

Paniken som uppstår när jag ser att Frans(ponilovers, Elinas förra ponny som hennes syrra tagit över) står på samma startlista som mig i nästa tävling. Den är regional och det är nog därför vi aldrig har möts förut. Frans är grym och det är Jossan oxå. Men vi får se hur det går!
Som sagt är den regional/nationell och det är våran första. Men vi ska bara tävla reg. I klasserna LB. Det e ett meeting och jag vill int starta LA än, så jag ska bara tävla en klass ;)

Elina ska oxå tävla då tror jag, kul. Hon ska tävla sin D-ponny Solle skulle jag tro...

LÄNGTAR!

Imorgon ska jag och Emma O till grönan tsm :D Ska bli så himla kul! Vi va där för 2 år sen, då vågade vi knappt åka jetline xd I år ska vi åka allt. Insane, fritt fall.. ALLT! Hatar verkligen fritt fall. Men nu ska jag åka den igen!!
 
Hehe har ni checkat min och Beccas fullt serriösa film än? Det borde ni! 
 
 
Idag så tog jag mig faktiskt upp jätte tidigt till stallet. STOLT TJEJ! Red ut, mest trav och mamma joggade med ;) Gick väll lite till och från. Mitt lilla morgon humör kom ut på Dussan lite grann :/ När det gick över så gick det jätte bra, satt det slutade bra ivf. 
 
 
Innan jag och becca gjorde vi våran film så gick vi på stan. Jag köpte ett par USA leggings som jag har kollat på länge. Och nu så blev de mina! 
Haha en galet seksii bild på mig och becca ;)

Tjejers toalett vardag...

Måste ses nu!
 

Ni e bara bäst!

Hade en super statestik igår och har fått en del frågor i frågestunden TACK :D
Sen är jag ju en jätte proffsig bloggare så när jag har mkt statestik så bloggar jag knappt -.- Men var ska jag säga, I'm a PRO ;O
 
Idag så hade min lillebror kalas och sen hade vi vattenkrig :D Emma och Becca var jag med oxå, tanken var ju att jag skulle till stallet på morgonen. Men det är ngt med mig och mornar, jag vaknar jätte tidigt. Men jag är bara jätte seg och kmr int igår förrens vid 12 typ xdd Nej men imorgon så ska jag faktiskt dra mig till stallet vid 9. SÅ DE SÅ!
 
Dussan fick stå idag ist, men det är nog ganska skönt för henne, hon som har gått så hårt osv. Imorgon blire skritt och trav i låg, låg form. På torsdag ska jag dressyrträna för Nina och då ska mamma och jag berätta om vårat lilla "upplägg". Dussan kmr att ridas i låg låg form i några månader för att sen plocka upp henne. Då får hon bättre steg och det kmr nog ge resultat. Därför ska jag pausa lite i dressyrtävlandet. Vill int hetsa fram ngt som int känns bra. Nu äre träning som gäller!!
Något som jag verkligen måste träna på är att jag ger på tok för mkt eftergift. Ger det som om det vore ett 1.30 hinder ... :p

Ni e bara bäst!

Hade en super statestik igår och har fått en del frågor i frågestunden TACK :D
Sen är jag ju en jätte proffsig bloggare så när jag har mkt statestik så bloggar jag knappt -.- Men var ska jag säga, I'm a PRO ;O
 
Idag så hade min lillebror kalas och sen hade vi vattenkrig :D Emma och Becca var jag med oxå, tanken var ju att jag skulle till stallet på morgonen. Men det är ngt med mig och mornar, jag vaknar jätte tidigt. Men jag är bara jätte seg och kmr int igår förrens vid 12 typ xdd Nej men imorgon så ska jag faktiskt dra mig till stallet vid 9. SÅ DE SÅ!
 
Dussan fick stå idag ist, men det är nog ganska skönt för henne, hon som har gått så hårt osv. Imorgon blire skritt och trav i låg, låg form. På torsdag ska jag dressyrträna för Nina och då ska mamma och jag berätta om vårat lilla "upplägg". Dussan kmr att ridas i låg låg form i några månader för att sen plocka upp henne. Då får hon bättre steg och det kmr nog ge resultat. Därför ska jag pausa lite i dressyrtävlandet. Vill int hetsa fram ngt som int känns bra. Nu äre träning som gäller!!
Något som jag verkligen måste träna på är att jag ger på tok för mkt eftergift. Ger det som om det vore ett 1.30 hinder ... :p

FRÅGESTUND

Ok, nu kör vi en frågestund där du kan fråga VAD som helst. Den avslutas när jag tkr den ska det xd Det verkar ha kommit lite nya läsare satt nu kör vi :D Svarar i videoinlägg!

Skritt

Har int så mkt att säga om dagens ridpass, skritt på långa tyglar i 1 h. Red ut med Kajsa.
 
Sen släppte vi ihop Duss och Flippa och dom har ju int träffats på över en månad, men allt gick bra och nu har jag borrat ner mig i soffan :3
Ni får vända på huvudet ;)

Hackamore

Efter att ha blivit riden 2 ggr per dag i 7 dagar så är Dussan helt slut. Märkte det igår på tävlingen, sista hindret i omhoppningen i andra klassen så kämpade hon sig verkligen sig över det. Hon till och med stönade för att hon var så trött, men tog ändå i ända från hovarna :3
 
Så nu så har jag gjort ett litet schema för dom kommande 2 dagarna:
 
Idag rida på hacket på långa tyglar. Bara skritta lite lugnt i ca en timme.
 
Imorgon så kke jag rider med snodden, kke inte. Men hon ska iaf gå i låg form och så ska jag jobba henne på volter.
Print screnad bild från igår.
 
 

hästhoppning i OS nu!

På kunskapskanalen och 1:an!!
Vi hejjar gärnet på svennarna nurå ;O

Vinst och 3:a

Gick upp med tuppen idag och kännde mig int ok :/ Var helt täppt i näsan och hade ont i halsen. Nästan så att jag ville stryka mig och skita i tävlingen... Men det kunde jag ju int, slösa 500 för inget, nej så kunde jag ju int göra.
 
Så det var bara att packa in allt i trailern och åka iväg. Tog typ en timme eller ngt innan vi kom fram. Skulle hoppa LB/LB. Var lite depp över att ingen jag kännde var där, men när vi kom fram så stog Aina där och hon hade efteranmält mig. Hehe blev lite glad då :D Gick banan och den var väl helt ok och så. 
 
Var sist i min klass och när det äntligen var jag så gick jag in, tog ett djupt andetag och red iväg. Gick super och blev dubbel nolla. Sen så sa dom: Maya, du kan stanna kvar på banan för du kom 3:a, jag bah: Wuuuut?
Vann en väska med lite allt möjligt i. Sen var det ingen idé att ställa in henne för det var int så många starter. Så det var bara att ladda om, käka och dricka ;)
 
Nu var det en A1 A1, alltså att man hoppar grunden och sen om man blev nolla så väntar man med att hoppa omhoppning tills alla har startat. Lite annorlunda, men det har jag gjort förut. Det osm var så konstigt var att det var int ett eller 2 galoppsprång i kombinationen. Utan 1,5....? Och det var 2 räcken på raken, inget vi tränat på. Så det blev ett pet.  Så jag tänkte: Ok, men nu spänner jag upp sadelgjorden, alla remmar på tränset, hoppar av och leder henne i skritt. Men helt plötsligt så kommer Ainas mamma springandes och säger att jag ska till omhoppning för ingen blev felfri och bara jag och en till fick 4 fel. Då fick jag panik. Spände sadelgjorden, alla remmar och sen så gjorde det ju allt värre att vi stog 300-500 meter från tävlingsbanan, och jag skulle in NU. 
 
Men det var bara att galoppera dit. Som tur var så va det bra underlag där. Hon som oxå fick 4 fel var lite panikslagen och stressad som mig och vi gick igenom omhoppnings nummerna gång på gång. Tjejens mamma lugnade ner oss eftersom att vi var så stressade. Tjejen red först, hon tog snäva svängar men red väldigt lugnt. Nollade. 
 
- Ok, tänkte jag. Duss är int så bra på snäva svängar, så jag får satsa på att rida fort som fan :O
 
Tog ett djupt andetag och red iväg. Red få fort som det var nödvändigt och nollade. När speakern ropade ut min tid så HOPPADES jag verkligen på att den var snabbare än 31(som tjejen fick). 
 
- Det blev en felfri ritt för Maya och Duchess med tiden...................................................................................................... 29 sek!
GUD SÅ GLAD BLEV :'D Bilder kommer upp när jag har tid :)

Resultat

Det ända jag kan säga...

Shit vilken vecka det har varit!
Träffat jätte fina människor och ingen var ensam ngn gång.

Nu har alla åkt(eller ja det var ett tag sen xd). Jag kmr iaf sakna alla väldigt mkt och vi ska ha återträff i vinter :D Men Malin ska jag helt klart träffa innan. Så Malin om du ser detta så måste vi träffas snart jaoo.

Nej men snart ska vi till en pizzeria och äta middag. Men nu har vi kollat på Pa 1 i flera timmar och så har jag sovit i nån timme.

Grattis :D

Idag fyller du 6 år. Haha jag kmr ihåg när du var 3 och kom till våran familj, guuuu va liten du var xd
Men idag travar du själv på Dussan, har bara fått häst saker och ska börja skolan :0
Erkänn att han var gölli som önskade sig en ROSA grimma åt Dussan :3

Drama musikal

Ok, tar detta en gång för alla!
I 6:an som jag börjar nu till hösten så ska jag gå i profil klass. Drama musikal, man har teater en gång i veckan, kör en gång i veckan och vanlig musiklektion som alla har en gång i veckan. Annars är det int så stor skillnad mot andra 6:or. Eller jo förresten, man sätter upp 1 musikal per termin. Och så är man MYCKET tjejer och lite killar. Tänk er, jag kmr vara en av de 28 tjejerna medans det bara kmr finnas 4 killar.
 
Anledningen till varför vi är så många är att man tar två profilgrupper till en klass. Så vi ska gå med dansare oxå :) Så vi kmr alltså ha alla ämnen tsm förutom just dans, drama och kör.
 
Jag känner ganska många sen innan i min klass. Men jag hoppas ju på några nya vänner SÅKLART!
Har alla förstått vad det är jag kmr gå i till hösten? Bra :D
 

Jag drog till 70-talet

Drog till 70-talet ngn timme. Fett kul faktiskt! Dom satte på mig hippie kläder för tighita jeans och en vanlig tröja var tydligen SÅ ute.
Träffade min famor, morfar, farfar och andra släktingar som nu är döda. 
Och om vissa började bråkade så kom det ngn och sa:
PIECE MAN!
Haha BJUDER på bilderna :D

In my head right now!

Riktigt bra musik!

Badat

Har just badat Duss och det gick super! Ibörjan så ville hon, så jag hoppade av och ledde i henne. Sen gick det liksom ;) Hon tyckte det nog att det var kul:)

Casper

Idag så tyckte jag att Dussan kunde få stå. Hon hade ju gått 2 ggr om dagen ganska hårt. Så det blev att sätta på gostäcke, in med henne i boxen och lite hö. MYS PYS :D Hon ska få skrittas 4 min och bada ikv ist :)
 
Istället red jag en c-ponny som heter Casper på dressyrpasset. Han har väldigt spinkig i modellen och det känndes som att jag red Shem <3 Serriöst det var lite läskigt vad lika dom var.
 
Ibörjan så var han lite stretig och ville int rikitgt jobba. Men i slutet när vi tränade skänkelvikning i skitt och i galopp så gick han fint iblad, så det var ju bra iaf xd Trevlig häst var det iaf!
 
Nu har jag satt på mig min jumpsuite och är osocial med Emma, gött liv ;) Men jaja nu ska jag sluta skriva såhäääär ointressant, ok?
Hell yää scary pic ;O
 
RSS 2.0